Vadász Racing: gondok után elégedettség az etyeki sprinten

131016 vadaszNem volt problémáktól mentes a Nyílt Országos Terep-rallye Bajnokság idei hatodik, egyben az Adrenalin Sprint Kupa sorozat második felvonása Kaposi Zoltán és Szőke Nikolett számára, ám a Vadász Racing egysége így is élvezte az Etyek térségében megrendezett futamot. Sőt, a békéscsabai alakulat egy újabb trófeával is gyarapodott.

A páros az egynapos futamon napsütéses időben, kiváló pályákon és a remek hangulatban száguldozhatott, jóllehet, a viadal minden erőfeszítés ellenére sem volt problémamentes számukra. A Nissanon újra jelentkeztek a korábban is tapasztalt elektronikai gondok, emiatt egy szelektív szakaszt kénytelenek voltak kihagyni, de az abszolút értékelésben így is az 5. pozícióban zártak, ami a T1.2-es géposztály legjobb eredménye volt: ezzel újabb serleg vándorolt a viharsarki együttes gyűjteményébe.

„Egy ideje kínoz bennünket az elektronikával kapcsolatos probléma, ami a legutóbbi tesztelésen nem jelentkezett, a versenyen viszont sajnos igen” – mondta Kaposi Zoltán. „A negyedik szelektívet kihagytuk, így a szervizcsapatnak alkalma nyílt a javításra és tényleg sokkal jobb lett a helyzet. Ezt mutatták az időeredmények is, a hátralévő két menet már jól alakult, az utolsó szakasz sikerült a legjobban az egész versenyen. Tudjuk, hogy mit kell megoldanunk a Nissanon, így most próbálunk olyan megoldást találni, ami végérvényesen orvosolja az eddig tapasztalt gondjainkat.”

„Azt egyébként nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sprint, mint formátum mennyire élvezetes. Egyetlen pillanatra sem lehet unatkozni vagy lazítani, a koncentráció megtartása rendkívüli feladat. Már a pusztavacsi sprint is remek hangulatban zajlott és a mostani, etyeki versenyre ugyanez volt igaz. Nagy szükség van az ilyen, a többnapos eseményeknél megfizethetőbb, de legalább akkora kihívást jelentő futamokra. Köszönet csapatunk partnereinek a támogatásért, továbbá barátainknak, a Vadász-fanoknak, akik ide is elkísértek bennünket!” – tette hozzá pilóta.

A Vadász Racing számára a következő bevetés az országos bajnokságot és az Adrenalin Sprint Kupa sorozatot lezáró viadal lesz, amelyre a tervek szerint november 16-n kerül sor Domonyban és térségében.