Új időszámítás a KTM-nél

130313 comaÚj fejezetet nyit a KTM a gyári csapata történetében, mely 2013-tól Red Bull KTM Factory Racing néven folytatja a munkát.

Az új csapat három kiváló pilótát állít csatasorba: Marc Coma, Ruben Faria és Kurt Caselli feladata lesz sikerre vinni az osztrák csapat kétkerekűit. Rajtuk kívül teljes gyári támogatást kap Francisco “Chaleco” Lopez is, aki így ugyanazt a gyári versenygépet kapja, mint a másik három pilóta.

“Mint ahogy a motorjaink fejlesztésénél is mindig a jövőbe nézünk, a gyári csapat felépítése szempontjából is ugyanezt kell tennünk. Elengedhetetlen, hogy fejlődjünk, új tehetségeket vonjunk be, és megteremtsük azt az egyensúlyt és harmóniát, amely ahhoz szükséges, hogy a csapat az olyan extrém körülmények között is gördülékenyen működjön, mint amilyen például a Dakaron várja a versenyzőket,” – mondja Pit Beirer, a KTM Motorsport feje. “Szeretnénk kamatoztatni a hatalmas tapasztalatunkat, és az olyan versenyzők tehetségét, mint amilyen Marc Coma, de az olyan feltörekvő pilótákra is szükségünk van, mint amilyen Caselli, Faria vagy Lopez.”130313 faria

A háromszoros Dakar-győztes katalán Coma a 2013-as Dakaron nem tudott résztvenni, mert egy a Marokkó Ralin szerzett vállsérüléséből nem sikerült felépülnie a verseny rajtjára. Mostanra azonban teljesen rendbejött, és készül világbajnoki címe megvédésére. Először az Abu Dhabi Desert Challenge-en (április 4-11.) láthatjuk. Coma és korábbi KTM-es csapattársa, Cyril Despres az elmúlt években abszolút domináltak a Dakaron, a KTM zsinórban 12 Dakar-diadalából a legutóbbi nyolcat ők szállították.

A portugál Ruben Faria, aki hosszú ideig Despres vízhordója volt, igen sikeres Dakart tudhat maga mögött, hiszen második lett és szakaszgyőzelmet is szerzett. Kurt Caselli, a KTM offroad specialistája és az amerikai gyári csapat tagja, Coma sérülése miatt az utolsó pillanatban kapott lehetőséget a Dakaron való indulásra. Első Dakarján mindjárt meggyőző teljesítményt nyújtott, és két szakaszgyőzelem is került a neve mellé. A chilei Francisco “Chaleco” Lopez, aki nem csupán remek motoros, de igen népszerű is, szintén kiváló formában versenyzett, nágy szakaszgyőzelmével a dobogó legalsó fokán zárta a 2013-as Dakart.

130313 caselliBeirer elmondta, hogy a KTM-nek nagy korszaka volt a Coma – Despres párosítás a gyári csapatban, de hangsúlyozta, hogy amikor egy Despres kaliberű versenyző úgy érzi, hogy tovább kell lépnie, és új kihívásokat kell keresnie, a gyárnak tiszteletben kell tartania a döntését. Beirer szerint a KTM minden addiginál sikeresebb volt abban az időszakban, amikor Despres a gyári csapat tagja volt. “Kiemelkedő eredményeit mindenki elismeri a motorsport világában, és mindig cégünk történetének része marad. Köszönjük a munkáját és az egész KTM Motorsport nevében sok sikert kívánunk neki a jövőre.”

A jövőt illetően Beirer hangsúlyozta, hogy fontos, hogy nyitottan kezeljék a változást. “Be kell fektetünk az új tehetségekbe, mint ahogy befektetünk az új technológiája is, és biztos vagyok benne hogy az új csapatfelépítéssel folytatódik a dominanciánk a terepraliban.”

Também disponível em Portugues aqui
Disponible en Español aqui
Also avaiable in English here

Címkék: , , , , , , ,