Korda kiköszörülné a csorbát

131015 korda2Idejekorán véget ért Korda Erik és Czeglédi Péter számára tereprali OB hétvégi állomása, a Korda Racing párosa, az első szelektív szakaszon, furcsa körülmények között szenvedett balesetet.

A Korda Racing versenyzői, a második Adrenalin Sprint Kupán egy számukra vadonatúj autóval, egy V8-as motorral szerelt Klement Corvette-tel álltak rajthoz és bár nem tudhatták mire számítanak bizakodva várták a rajtot. ”Egy pár kilométert tudtam menni az autóval a verseny rajtja előtt és ígéretesnek tűnt az autó. A teszten ugyan volt egy apró motorproblémánk, de ezt sikerült kijavítunk a rajtig, így nagy reményekkel vágtunk a versenynek.”131015 korda

A versenynek, amely Erik számára, ideje korán véget ért, ugyanis a nyitó szakasz harmadik kilométerénél, egy ártalmatlannak tűnő bal kanyarban felborultak. Szerencsére a versenyzőknek nem esett bajuk, Erik és Czegó horzsolások nélkül szálltak ki a harcképtelenné vált autóból. „Egész egyszerűen a mai napig nem értjük mi történt pontosan. Egy olyan kanyarban borultunk fel, amelyből van száz még egy ilyen rövid sprintversenyen is. Lehet hogy még kicsit a Toyotához voltam szokva és emiatt a kelleténél talán picit gyorsabban próbáltam meg befordulni, de sem én, sem Czegó nem értette mi történt. Az autónak nem volt miben leakadni, mégis egy centit sem csúszott meg, csak rögtön az oldalára borult, majd tetőre, majd az én oldalamon álltunk meg.”

A csapat azonnal a Vál-i bázisára igyekezett, hogy mihamarabb kielemezze a történteket és döntsön a folytatást illetően. „Az egész csapat leírhatatlanul csalódott, mert nagyon készültünk erre a hétvégére, különösen hogy számunkra ez hazai verseny, hiszen a Korda Racing főhadiszállása 500 méterre volt az egyik pálya céljától. Most hogy már aludtunk rá egyet, úgy döntöttünk, hogy ezek után sem hátrálunk meg és ott lesz a bajnoki szezonzárón, hogy kiköszörüljük a csorbát. Nagyon sok erőt adott a közönség támogatása, voltak akik miattunk utaztak Nyíregyházáról a versenyre, nekik is tartozunk annyival, hogy nem adjuk fel, szeretnénk egy szép eredménnyel zárni az idei szezont.”

A tereprali OB utolsó állomására, november 16.-án, a Domonyvölgyben kerül sor.