Kettős győzelmet ünnepelt az X-Raid

130818 naniJobban nem is sikerülhetett volna: a Minivel a katalán Nani Roma és francia navigátora, Michel Perin zsinórban a negyedik győzelmét ünnepelhette Pápán, a HunGarian Baján, csapattársaik, a lengyel Krzysztof Holowczyc és a német Andreas Schulz pedig mindössze 42 másodperces hátránnyal a második helyen végeztek. Ráadásul mivel Jean-Louis Schlesser nem vett részt a versenyen, mind Roma, mind Holowczyc sokat hozott francia riválisukon a Világkupa értékelésében.

Három versenynap és több mint négyszáz kilométernyi szelektív után mindössze 42 másodperc volt a két Mini között a célban, a csapat versenyzői pedig a szuperspeciált, és mind a négy szelektívet is megnyerték. Bár Holowczyc három gyorsot nyert, míg Roma csak kettőt, végül mégis a katalán örülhetett, az első szelektíven ugyanis sikerült akkora előnyt kiharcolnia, amit lengyel csapattársa már képtelen volt behozni. 130818 holowczyc

“Nagyon boldog vagyok. A Baja nagy kihívást jelentett – magas fű, sziklák, fák nehezítették a versenyt. Nagyon könnyű volt összetörni az autót, Krzysztof és köztem pedig igen szoros volt a csata az egész verseny alatt, néhány másodperc döntött az elsőségről,” – nyilatkozta Nani Roma a verseny végén.

Nani Roma: “I’m absolutely delighted. The Baja was very demanding – high grass, many rocks and trees. The risk of damaging the car was extremely high. The battle between me and Krzysztof was very close throughout the event and in the end, a few seconds proved to be crucial.”

A Világkupa állása öt futam után (nem hivatalos):

1. Jean-Louis Schlesser 126
2. Nani Roma 120
3. Krzysztof Holowczyc 116

Címkék: , , , , , , ,