Ismét hazai pályán a terepralis Scania!

130522 scania1Hazai pályán a Scania versenykamion: a Qualisport terepralis csapata a 2013-as Africa Eco Race óta első ízben, némiképp átalakulva áll rajthoz, mégpedig a Terep-rallye Országos Bajnokság és a Közép-Európai Zóna Trófea idei második összecsapásán, a Himod térségében megrendezésre kerülő Céltrans ’97 Kupán.

A május 24-26-án esedékes futamon a kalocsai csapat megújult összeállításban vesz részt, ez egyben a legfontosabb változás a januári, afrikai verseny óta. Kovács Miklós pilótához és Czeglédi Péter navigátorhoz az 1100 lóerős versenykamion pilótafülkéjében a szervizcsapatból előlépő Ács László csatlakozik vezető szerelőként, akinek ez lesz az első bevetése a versenytrió kötelékében.130522 scania2

Akárcsak 2011-ben és 2012-ben, a Qualisport idén is részt vesz a nyár legnagyobb terepralis csúcsrangadóján, a júliusi, oroszországi Silk Way Rally-n. A Céltrans ’97 Kupa bemelegítés, ráhangolódás lesz az átalakult formáció számára: az előzetes nevezési lista szerint más kamion nem áll rajthoz a Rábaközben tartandó viadalon, így a kalocsai trió elsősorban a Scania tesztelésére, finomhangolására kíván összpontosítani.

„Nagyon jó lesz újra száguldozni, elég régen volt már az Africa Eco Race” – mondta a pilóta, Kovács Miklós. „Csapatunk a Silk Way Rally-ra készül, ahol harmadszor állunk rajthoz és igyekszünk megragadni a lehetőséget, hogy versenykörülmények között folytassuk a felkészülést. Ez a verseny remek lehetőség erre, ráadásul több szempontból is szükségünk van az éles tréningre. Egyrészt igyekszünk kipróbálni azokat a megoldásokat, amelyekkel a legutóbbi versenyen jelentkező futómű-problémákat szeretnénk orvosolni, másrészt Lacinak ez lesz az első versenye, így jó alkalom kínálkozik arra, hogy ráérezzen a dolgokra. Külön örülünk annak, hogy ismét lehetőségünk van hazai pályán kamionozni, remélhetőleg sikerül örömet szerezni a közönségnek!”

A hivatalos versenykiírás szerint a Céltrans ’97 Kupa pénteken a gépátvételekkel és egy szuperspeciállal veszi kezdetét, míg szombaton és vasárnap négy-négy szelektív szakaszt kell teljesíteni. Ez azt jelenti, hogy a teljes versenytáv 449 kilométer lesz.

Címkék: , , , , , , ,